Ne tévesszen meg a mérete! Az chia mag egy valódi tápanyagbomba, egy apró erőmű, amit már az aztékok is az „erő” szinonimájaként emlegettek. Tele van a szívünknek kedves Omega-3 zsírsavakkal, emésztést segítő rostokkal és csontépítő ásványi anyagokkal. Körülbelül 14% fehérjét is tartalmaz, ami igen magasnak számít a növényi élelmiszerek között. Ráadásul az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, így teljes értékű fehérjeforrásnak minősül. 💪🦴
A chia puding az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja annak, hogy egészséges, mégis kényeztető reggelivel vagy desszerttel indítsd a napod. 💎
Nemcsak glutén- és tejmentes, hanem előre is elkészíthető, így a reggelek sokkal nyugodtabbak lesznek – csak kinyitod a hűtőt, és máris vár a kész finomság. 🤍

Fehérjés chia puding áfonyás szósszal
Hozzávalók
- 3 ek chia mag
- 200 g kókusztej
- 50 g kókuszjoghurt
- 1 kk fahéj
- 10 g vaníliás fehérjepor
- 100 g áfonya
- 1 ek glicin
Elkészítés
- Egy tálban vagy pohárban keverd össze alaposan a kókusztejet, chia magot, joghurtot, fehérjét, és fahéjat.
- A fagyasztott áfonyát tedd fel főni és amikor elkezd forrni jöhet a glicin, jól keverd el és nyomogasd szét picit az áfonya darabokat. Miután újra felforrt kapcsold le és hagyd egy picit hűlni.
- Keverd át még 1-2 alkalommal a chia pudingot, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb egy egész éjszakára. Tálaláskor kanalazd a tetejére az áfonyás szószt és díszísd granolával vagy étcsoki darabokkal.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!