Ebben a receptben a selymesen füstös feketeerdei sonkával ölelkezik össze, mellé pedig jön egy tál illatos, fűszeres krumpli – tejmentesen, ahogy nálam mindig. Gyors, tápláló és gyönyörű tányéron is!

Göngyölt spárga krumplival
Akár körtenek, akár így önmagában is megállja a helyét
Hozzávalók
- 2 db közepes krumpli
- 5 szelet feketeerdei sonka
- 1 csokor spárga
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek sültkrumpli fűszersó
Elkészítés
- Előkészítés:Megpucoljuk a krumplit és feldaraboljuk, fűszerezzük.Törd le az alsó, fás részt (általában magától elpattan ott, ahol kezd puha lenni). Ha vastagabb a szára, meg is hámozhatod egy zöldséghámozóval az alsó harmadán.
- Blansírozás:Forralj fel egy nagyobb lábosban sós vizet (kb. 1 liter vízhez 1 teáskanál só). Tedd bele a spárgát, és főzd kb. 2–3 percig. Az idő letelte után szűrd le a spárgát, és azonnal tedd a jeges vízbe kb. 2 percre, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
- Összeállítás:Fújjunk be egy tálat olajjal, vagy kenjük ki és béleljük ki a krumplival.A spárgákat tekerjük be a sonkába, majd helyezzük a krumpli tetejére.
- Elkészítés:Süssük lefedve 10 percig, majd a fóliaát leszedve piritsuk további 8 percig.Ellenőrizzük, hogy elkészült-e a krumpli és ha ízlésünknek megfelelő állagú készen is vagyunk.
Extra tipp
✨ Ha szeretnéd extra ízekkel feldobni, mehet mellé egy tejmentes mustáros vinaigrette vagy joghurtmentes citromos „öntet” pl. kesudióval vagy tahinivel.
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.