Rozé kacsamell édesburgonya-pürével és erdei gyümölcs mártással 🦆🍠

Ez az étel egy valódi gasztronómiai élmény, amely garantáltan ünnepi hangulatot teremt az asztalon. A tökéletesen elkészített kacsamell kívül ropogós, belül pedig hihetetlenül szaftos és omlós. Mellé egy bársonyosan krémes édesburgonya-püré jár, melynek lágy, természetes édessége tökéletesen harmonizál a kacsa ízével. A különlegességet az élénk és pikáns erdei gyümölcsös mártás adja, amely frissességével ellensúlyozza a gazdag ízeket, és felejthetetlen harmóniát teremt.

Ez az elegáns fogás ideális választás egy romantikus vacsorához, egy különleges családi eseményhez, vagy bármilyen alkalomra, mi igazán különleges ízélménnyel szeretnél emlékezetes pillanatot teremteni.🕯️

Rozé kacsamell édesburgonya-pürével és erdei gyümölcs mártással

Adag 2 adag
Sütési idő 35 perc
Elkészítés ideje 50 perc

Hozzávalók

  • 2 db bőrös kacsamellfilé (kb. 300-350 g/db)
  • 500 g édesburgonya
  • 2 ek kókusztejszín vagy növényi tejszín
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • 200 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
  • 2 ek méz
  • 1/2 kk fahéj

Elkészítés

  • Kacsa:
    A kacsamell bőrét keresztirányban bevagdossuk (vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át), majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
    Hideg serpenyőbe tesszük bőrrel lefelé, és közepes lángon 6-7 percig sütjük, míg a bőr szép aranybarna és ropogós lesz.
    Megfordítjuk, a másik oldalát 2-3 percig pirítjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük, hogy szép rozé maradjon.
    Kivesszük, alufóliával letakarva 5 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
  • Édesburgonya-püré
    Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük (kb. 12-15 perc).
    Leszűrjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt vagy vajat és fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval.
  • Mártás:
    Az erdei gyümölcsöt a mézet és fahéjat egy lábasba tesszük, és közepes lángon 8-10 percig főzzük, majd hagyjuk kivűlni és zselésedni.
  • Tálalás
    A tányér közepére kanalazzuk az édesburgonya-pürét, ráhelyezzük a felszeletelt kacsamellet, és meglocsoljuk az erdei gyümölcs mártással.
    Díszíthetjük friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal.

Extra tipp

✨ Ha szeretnél extra intenzív ízt, az erdei gyümölcs mártáshoz tegyél egy kis vörösbort vagy balzsamecetet is

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close