Ez a hamburger puha gluténmentes bucival, szaftos húspogácsával és friss zöldségekkel készül, tejmentesen is élvezhető.
Tökéletes nyári grillezéshez vagy egy gyors hétvégi vacsorához!

Gluténmetes hamburger
Hozzávalók
- 2 db gluténmentes zsemle (schar márkát használtam, de süthetsz sajátot is)
- 250 g darált marhahús (vagy pulyka)
- 1 tk só
- 1/2 tk bors
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1 ek mustár
- 2 ek ketchup
- 2 ek kókuszjoghurt
- 1 tk fohagymapor
- 1 ek csemegeuborka leve
- paradicsom (opcionális)
- csemegeuborka (opcionális)
- növényi sajt vagy tejmentes cheddar
- jégsaláta
Elkészítés
- A darált húst keverd össze a sóval, borssal, fokhagymával és mustárral.Formázz 4 pogácsát, majd forró serpenyőben vagy grillen süsd 3-4 percig oldalanként (közepesen átsütve).
- Szósz:Keverd össze egy tálban a ketchupot, mustárt, növényi joghurtot, fokhagymaport és az uborka levét. Ha szeretnéd kockázhatsz bele plusz uborkát vagy akár lilahagymát is.
- Vágd félbe a bucikat, pár percre tedd serpenyőbe lefelé forgatva, amíg meg nem pirul. Kend meg szósszal, tedd bele a salátát, húspogácsát, sajtot, zöldségeket, majd zárd le a tetejével.
Extra tipp
🌱 Vegán változat: Húspogácsa helyett készíts fűszeres csicseriborsó- vagy babpogácsát.
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.