Ha ősz, akkor pumpkin spice-őrület! 🎃 Ilyenkor minden a sütőtökről és a melengető fűszerekről szól – latték, sütemények, kekszek… és miért ne lenne ebből egy egészséges, könnyed desszert is?
Ez a sütőtökös chia puding a tökéletes példa arra, hogyan lehet a szezon ízeit könnyed, egészséges formában megélni. Krémes, fűszeres, tele rosttal és növényi fehérjével – ráadásul előre elkészíthető, így reggelire vagy uzsonnára is szuper választás. Egy kis mandulával, fügével vagy növényi joghurttal a tetején pedig igazi őszi pohárdesszert lesz belőle. 🌰

Sütőtökös chia puding növényi alapon
Hozzávalók
- 4 ek chia mag
- 300 ml mandulatej
- 150 g sütőtökpüré
- 1-2 ek méz (agavé, vagy eritrit is lehet)
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tk pumpkin spice fűszerkeverék
- csipet só
- 1 db füge (tálaláshoz)
- 1 tk mandulakrém (tálaláshoz)
- 1 ek kókuszjoghurt
Elkészítés
- Egy tálban keverd össze a növényi tejet, sütőtökpürét, édesítőt, vaníliát, fűszert és sót.Szórd bele a chia magot, jól keverd el vagy akár le is turmixolhatod.
- Szedd tálkákba, fedd le, és tedd hűtőbe legalább 3–4 órára vagy egy éjszakára, hogy jól besűrűsödjön.
- Tálald ropogós mandulával, friss fügével és krémes kókuszjoghurttal.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!