Az utóbbi időben valósággal felrobbantotta az internetet a rizslapos desszertek őrülete, így természetesen én sem maradhattam ki belőle. Kipróbáltam, és be kell vallanom: teljesen levett a lábamról! Elképesztő, mennyi mennyei kombináció hozható ki ebből az egyszerű alapanyagból. Annyira beindította a fantáziámat, hogy már most tudom, ez csak az első fejezet. 📝
🆕 Készüljetek, mert a jövőben még rengeteg variációt hozok majd!
Ez a rizslapos villámdesszert a tökéletes választás ha valami nagyon gyors, mégis finom és tápláló édességre vágysz! Minden allergéntől mentes, pillanatok alatt elkészül. Ideális lehet edzés utánra, tízóraira vagy bűntudatmentes nassoláshoz. 🚀😍

Rizslapos töltött tekercs
Hozzávalók
- 3 db rizspapír
- 1,5 tk mogyoróvaj por
- 1/2 adagolókanál vegan fehérjepor
- 10 db áfonya
- zero öntet (tálaláshoz opcionális)
Elkészítés
- Elsőként a rizslapokat áztassuk vízbe és helyezzük egymás mellé úgy, hogy fedjék enyhén egymást a szélek. (érjenek össze) Várjunk amíg könnnyen hajtogatható állagú lesz
- A töltelékhez a mogyoróvaj port és a fehérjét egy kis tálba kikeverjük egy kevés vízzel. Nagyon lassan adagoljuk kb 1 dl amit felvesz, hogy szép krémes állaga legyen, de az függ a fehérjeportól is. (van ami könnyebben oldódnak és van ami több vizet vesz fel)A kikevert masszával töltsük meg a rizslapok közepét egy vízszintes csíkban és dobáljuk rá az áfonyákat.
- Tekerjük fel alulról a lapokat úgy, hogy a töltelék lehetőleg ne mozduljon el. (ezért fontos, hogy ne legyen túl híg az állaga)Miután a kis "kígyónk" elkészült nincs más dolgunk, mint csiga alakba összetekerni.

- 5 percre betesszük az airfyer-be 180°C-ra, amíg meg nem barnul a külseje
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!