Édes quinoa palacsinta – reggelire, uzsonnára, bármikor! 🥞

Ha egy tápláló, mégis egyszerűen elkészíthető palacsintára vágysz, amitől nem leszel rögtön éhes, próbáld ki ezt a quinoás verziót! 🌱
Nem kell hozzá liszt, tej vagy tojás – csak egy kis áztatás, turmixolás és már sütheted is!
Fahéjasan, szezonális gyümölcsökkel vagy juharsziruppal igazi kényeztető, mégis tudatos választás. 😊

Quinoa alapú palacsinta finomságokkal

Természetesen gluténmentes és teljes értékú fehérjeforrás
Adag 7 db
Sütési idő 20 perc
Elkészítés ideje 2 hours 20 perc

Hozzávalók

  • 170 g nyers quinoa
  • 120 ml víz (turmixoláshoz, szükség szerint lehet több)
  • 1 csipet
  • 1/2 tk sütőpor (opcionális – lazább állaghoz)
  • 1 tk olíva- vagy kókuszolaj (tésztába opcionális, teheted a sütéskor a serpenyőbe is)
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk méz vagy juharszirup

Elkészítés

  • Áztatás:
    Öblítsd át a quinoát alaposan (többször is!), majd áztasd be legalább 2 órára bő vízbe. (ez a vízmennyiség nem szerepel a hozzávalóknál)
  • Turmixolás:
    Szűrd le az áztatóvizet, és tedd a quinoát turmixgépbe. Add hozzá a 120 ml friss vizet, a sót és az ízesítőket. Turmixold krémes, palacsintatészta állagúra. (Ha túl sűrű, adj hozzá még kevés vizet, max. 30–50 ml-t.)
  • Sütés:
    Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, kend ki olajjal, majd egy merőkanál segítségével adagold a tésztát. Süsd oldalanként kb. 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  • Tálalás:
    Dobd fel friss gyümölcsökkel, juharsziruppal, növényi joghurttal.
    Én a képen a gofrinál is alkalmazott növényi joghurt és vaníliás fehérje kombót használtam, amit extráztam egy kevés eperrel és banánnal, a tetejét zero sziruppal bolondítottam meg.
    Jöhet bármi, ami a saját ízvilágodhoz passzol.

Extra tipp

✨ Ez a verzió édesen készült, de sósan is szuper finom!
  • Például próbáld ki fokhagymaporral, kurkumával vagy aprított petrezselyemmel fűszerezve, és tálald avokádókrémmel, sült zöldségekkel vagy hummusszal.

Érdekelne egy külön recept a sós változatra is? Írd meg kommentben! 👇

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close